понеделник, 25 януари 2016 г.

Моите цитати от "Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния" на Алън и Барбара Пийз

"Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния" на Алън и Барбара Пийз - практична, полезна, разсмиваща, с потенциал да се превърне в настолна книга за хора, които се интересуват от различията между мъжа и жената и да се разберат един друг.


Направих теста. Мъж съм. 120 точки (въпреки че по външни белези съм си симпатично момиче на 27). Направете го и вие! Обясних си доста неща за себе си - защо ям само с дясна ръка и ми е трудно да контролирам лявата, защо не обичам да говоря много, защо звъня само когато имам ясна цел, защо се опитвам да давам постоянно решения на хората и т.н.


Това не са цитати от "Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния" на Алън и Барбара Пийз. Цитатите вдъхновяват и ни карат да се замисляме.
По-скоро са по-важните отметки, които аз бих искала да си пропомням от време на време.


Ето и изреченията за припомняне от "Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния" на Алън и Барбара Пийз.


1. Жените са по-добри в отличаването на звуците, затова пък мъжете могат да посочат точно откъде идват тези звуци.


2. Друго проучване разкрива, че когато жени, страдащи от невроза и депресия, бъдат докосвани и галени, те се възстановяват много по-бързо, като подобрението в състоянието им е пряко свързано с това, колко често биват галени и с продължителността на докосването.


3. Хормонът, който стимулира желанието ни да бъдем докосвани и възпламенява разположените в кожата ни рецептори за досег, се нарича окситоцин.


4. Мъжете имат по-добре развит вкус за солено и горчиво, затова и пият бира; жените усещат по-добре сладкото, поради което на света има много повече жени шоколадохолички, отколкото мъже — любители на шоколад.


5. Правило за щастлив живот: никога не настоявайте жена ви да ви упътва по карта или пътеуказател.


6. Прогестеронът се освобождава в организма, когато жената види бебе, а редица изследвания доказват, че това става благодарение на характерната форма на бебетата. Бебето е с къси, пухкави ръчички и крачета, със закръглено пълничко телце, с леко несъразмерна главичка и ококорени очи. Именно тези специфични форма и външен вид „отключват“ освобождаването на прогестерон в организма. Реакцията спрямо тази форма е толкова силна, че организмът на жената започва да освобождава прогестерон, дори когато тя види предмет с подобни контури — например различните плюшени играчки.


7. Защо толкова много жени с ПМН бяха изпратени да воюват в Персийския залив? Защото се бият като зверове, пък и нямат нужда от много вода, тъй като я задържат в продължение на четири дни.


8. Ако имате намерение да забременеете, осигурете си продължителна почивка на някое неподвластно на стреса място и не общувайте с болни и отрицателно мислещи хора.
просто не изпитват необходимост да изразят усещанията си с думи. Докато ако жени прекарват заедно известно време без да си говорят, това е белег за наличие на някакъв сериозен проблем между тях.


12. Мъжете могат да номерират всичките си проблеми наум и да ги разпратят по складовете на мозъка си, докато настъпи подходящият момент за решаването им. Жените просто се побъркват.


13. За мъжа телефонът е уред, посредством който той може да прехвърля факти и информация към други хора. За жената телефонът е средство за общуване и свързване.


14. Мъжете могат часове наред да си седят на някое събиране един до друг, без и дума да разменят, като това изобщо няма да ги притесни — все едно са на риболов. Често им доставя удоволствие след работа да поспрат и изпият по едно „на тишина“ — и то ще бъде наистина на тишина.


15. Необходимо е мъжете да разберат, че когато жената говори, това не означава, че тя очаква от тях непременно да й отвърнат с готови решения. А жените трябва да разберат, че когато мъжът не говори, това изобщо не означава, че нещо не е наред.


16. Веднъж цели шест месеца не продумах на жена си. Не исках да я прекъсвам.


17. добра новина за мъжете — никой нито очаква, нито иска от вас да отговаряте, просто си седете и слушайте. Когато жената най-сетне изчерпи дневния си запас от думи, тя се чувства облекчена и щастлива. А за вас ще си мисли, че сте най-невероятният мъж на света, и то само задето сте я изслушали


18. Изреченията на мъжа са по-кратки от тези на жената, а също и по-добре построени и организирани


19. Мъжете трябва да разберат, че завоалираното говорене е част от ориентацията на женския мозък и не бива да се дразнят от недомлъвките на жените.


20. За да мотивирате мъжа за действие, по-добре задавайте въпросите си с „ще“.


21. Биологичната еволюция на мъжа като войн го е научила да слуша с каменно изражение, за да не издава чувствата си пред евентуалния неприятел.


22. Тъничките гласчета се дължат на по-високи нива на женския полов хормон естроген в организма и тяхното детинско звучене възбужда и активира закодирания във всеки мъж инстинкт да закриля. От своя страна, жените харесват дълбокото басово звучене на мъжкия глас, защото той е мощен показател за наличие на по-високи нива на мъжкия полов хормон тестостерон, което пък е белег за по-голяма мъжественост.


23. Защо Мойсей блуждал четиридесет години из пустинята?
Защото не искал да спре и да помоли някой да го упъти


24. Момчетата се състезават, момичетата си сътрудничат


25. Според жените най-ценното е да си полезен за другите и да си заобиколен от интересни хора, докато според мъжете най-важното е да имаш престиж, власт и да притежаваш различни неща.


26. Ако жената е нещастна в интимния си живот, тя не може да се съсредоточи върху работата си. Ако мъжът е нещастен в работата си, той не може да се съсредоточи върху взаимоотношенията в двойката.


27. Когато са в стрес, мъжете се напиват и нападат някоя чужда държава. Жените се тъпчат с шоколад и нападат магазините


28. Когато са под напрежение, жените говорят без да мислят, а мъжете действат без да мислят.


29. Каква е разликата между жена с ПМН и терорист? С терориста може и да се спогодите.


30. Женското желание за секс се влияе чувствително от събитията в живота на жената. Тя няма да се сети за такова нещо като секс, ако има опасност да я уволнят, ако трябва да се справи с отговорен проект в службата, ако вноските за къщата са се удвоили, децата са болни, измокрила се е до кости под проливния дъжд или кучето е избягало.


31. Kолкото по-интелигентен е един човек, толкова по-малко секс прави, а и има желание да прави.


32. В организма на мъжете тестостеронът приижда на вълни между пет и седем пъти дневно, като нивата му са най-високи призори — почти два пъти повече, отколкото през което и да е друго време на деня — точно преди да потегли за ежедневния си лов.


33. Събудих се в шест сутринта, защото жена ми ме буташе с дръжката на метлата по гърба — сподели с нас един мъж, присъствал на наша лекция. Когато я попитах защо го прави, тя каза: «Поне веднъж и ти да видиш какво е!


34. Окситоцин - отговорен за желанието да бъдеш докосван.


35. Мъжете кръщават пениса си с някакво име, защото не искат съвършено непознат да взема 99% от решенията вместо тях.


36. Никакъв любовник не си!“ — каза тя. „Че как успя да го разбереш само за две минути?“ — попита той.


37. Мъжете искат и любов, но са способни да я получат единствено чрез секса.


38. Разковничето се крие в секса. Когато сексът е върховен, взаимоотношенията в двойката рязко се подобряват


39. Жените разпознават липсата на любов. Затова и са по-активни в прекъсването на връзките.


40. Истината е, че шампанското съдържа едно химическо вещество, неприсъстващо в никоя друга алкохолна напитка, което повишава нивата на тестостерон в кръвта. Шоколадът пък съдържа фенилетиламин, който стимулира центъра на любовта в женския мозък.
 

1 коментар:

  1. Ако имате нужда от хакване на телефона, базата данни, уебсайта или изчистването на криминални регистри на вашия съпруг, свържете се с extremeinfiltrators@gmail.com Това е строго поверително

    ОтговорИзтриване