понеделник, 25 януари 2016 г.

Моите цитати от "Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния" на Алън и Барбара Пийз

"Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния" на Алън и Барбара Пийз - практична, полезна, разсмиваща, с потенциал да се превърне в настолна книга за хора, които се интересуват от различията между мъжа и жената и да се разберат един друг.


Направих теста. Мъж съм. 120 точки (въпреки че по външни белези съм си симпатично момиче на 27). Направете го и вие! Обясних си доста неща за себе си - защо ям само с дясна ръка и ми е трудно да контролирам лявата, защо не обичам да говоря много, защо звъня само когато имам ясна цел, защо се опитвам да давам постоянно решения на хората и т.н.


Това не са цитати от "Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния" на Алън и Барбара Пийз. Цитатите вдъхновяват и ни карат да се замисляме.
По-скоро са по-важните отметки, които аз бих искала да си пропомням от време на време.


Ето и изреченията за припомняне от "Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния" на Алън и Барбара Пийз.


1. Жените са по-добри в отличаването на звуците, затова пък мъжете могат да посочат точно откъде идват тези звуци.


2. Друго проучване разкрива, че когато жени, страдащи от невроза и депресия, бъдат докосвани и галени, те се възстановяват много по-бързо, като подобрението в състоянието им е пряко свързано с това, колко често биват галени и с продължителността на докосването.


3. Хормонът, който стимулира желанието ни да бъдем докосвани и възпламенява разположените в кожата ни рецептори за досег, се нарича окситоцин.


4. Мъжете имат по-добре развит вкус за солено и горчиво, затова и пият бира; жените усещат по-добре сладкото, поради което на света има много повече жени шоколадохолички, отколкото мъже — любители на шоколад.


5. Правило за щастлив живот: никога не настоявайте жена ви да ви упътва по карта или пътеуказател.


6. Прогестеронът се освобождава в организма, когато жената види бебе, а редица изследвания доказват, че това става благодарение на характерната форма на бебетата. Бебето е с къси, пухкави ръчички и крачета, със закръглено пълничко телце, с леко несъразмерна главичка и ококорени очи. Именно тези специфични форма и външен вид „отключват“ освобождаването на прогестерон в организма. Реакцията спрямо тази форма е толкова силна, че организмът на жената започва да освобождава прогестерон, дори когато тя види предмет с подобни контури — например различните плюшени играчки.


7. Защо толкова много жени с ПМН бяха изпратени да воюват в Персийския залив? Защото се бият като зверове, пък и нямат нужда от много вода, тъй като я задържат в продължение на четири дни.


8. Ако имате намерение да забременеете, осигурете си продължителна почивка на някое неподвластно на стреса място и не общувайте с болни и отрицателно мислещи хора.
просто не изпитват необходимост да изразят усещанията си с думи. Докато ако жени прекарват заедно известно време без да си говорят, това е белег за наличие на някакъв сериозен проблем между тях.


12. Мъжете могат да номерират всичките си проблеми наум и да ги разпратят по складовете на мозъка си, докато настъпи подходящият момент за решаването им. Жените просто се побъркват.


13. За мъжа телефонът е уред, посредством който той може да прехвърля факти и информация към други хора. За жената телефонът е средство за общуване и свързване.


14. Мъжете могат часове наред да си седят на някое събиране един до друг, без и дума да разменят, като това изобщо няма да ги притесни — все едно са на риболов. Често им доставя удоволствие след работа да поспрат и изпият по едно „на тишина“ — и то ще бъде наистина на тишина.


15. Необходимо е мъжете да разберат, че когато жената говори, това не означава, че тя очаква от тях непременно да й отвърнат с готови решения. А жените трябва да разберат, че когато мъжът не говори, това изобщо не означава, че нещо не е наред.


16. Веднъж цели шест месеца не продумах на жена си. Не исках да я прекъсвам.


17. добра новина за мъжете — никой нито очаква, нито иска от вас да отговаряте, просто си седете и слушайте. Когато жената най-сетне изчерпи дневния си запас от думи, тя се чувства облекчена и щастлива. А за вас ще си мисли, че сте най-невероятният мъж на света, и то само задето сте я изслушали


18. Изреченията на мъжа са по-кратки от тези на жената, а също и по-добре построени и организирани


19. Мъжете трябва да разберат, че завоалираното говорене е част от ориентацията на женския мозък и не бива да се дразнят от недомлъвките на жените.


20. За да мотивирате мъжа за действие, по-добре задавайте въпросите си с „ще“.


21. Биологичната еволюция на мъжа като войн го е научила да слуша с каменно изражение, за да не издава чувствата си пред евентуалния неприятел.


22. Тъничките гласчета се дължат на по-високи нива на женския полов хормон естроген в организма и тяхното детинско звучене възбужда и активира закодирания във всеки мъж инстинкт да закриля. От своя страна, жените харесват дълбокото басово звучене на мъжкия глас, защото той е мощен показател за наличие на по-високи нива на мъжкия полов хормон тестостерон, което пък е белег за по-голяма мъжественост.


23. Защо Мойсей блуждал четиридесет години из пустинята?
Защото не искал да спре и да помоли някой да го упъти


24. Момчетата се състезават, момичетата си сътрудничат


25. Според жените най-ценното е да си полезен за другите и да си заобиколен от интересни хора, докато според мъжете най-важното е да имаш престиж, власт и да притежаваш различни неща.


26. Ако жената е нещастна в интимния си живот, тя не може да се съсредоточи върху работата си. Ако мъжът е нещастен в работата си, той не може да се съсредоточи върху взаимоотношенията в двойката.


27. Когато са в стрес, мъжете се напиват и нападат някоя чужда държава. Жените се тъпчат с шоколад и нападат магазините


28. Когато са под напрежение, жените говорят без да мислят, а мъжете действат без да мислят.


29. Каква е разликата между жена с ПМН и терорист? С терориста може и да се спогодите.


30. Женското желание за секс се влияе чувствително от събитията в живота на жената. Тя няма да се сети за такова нещо като секс, ако има опасност да я уволнят, ако трябва да се справи с отговорен проект в службата, ако вноските за къщата са се удвоили, децата са болни, измокрила се е до кости под проливния дъжд или кучето е избягало.


31. Kолкото по-интелигентен е един човек, толкова по-малко секс прави, а и има желание да прави.


32. В организма на мъжете тестостеронът приижда на вълни между пет и седем пъти дневно, като нивата му са най-високи призори — почти два пъти повече, отколкото през което и да е друго време на деня — точно преди да потегли за ежедневния си лов.


33. Събудих се в шест сутринта, защото жена ми ме буташе с дръжката на метлата по гърба — сподели с нас един мъж, присъствал на наша лекция. Когато я попитах защо го прави, тя каза: «Поне веднъж и ти да видиш какво е!


34. Окситоцин - отговорен за желанието да бъдеш докосван.


35. Мъжете кръщават пениса си с някакво име, защото не искат съвършено непознат да взема 99% от решенията вместо тях.


36. Никакъв любовник не си!“ — каза тя. „Че как успя да го разбереш само за две минути?“ — попита той.


37. Мъжете искат и любов, но са способни да я получат единствено чрез секса.


38. Разковничето се крие в секса. Когато сексът е върховен, взаимоотношенията в двойката рязко се подобряват


39. Жените разпознават липсата на любов. Затова и са по-активни в прекъсването на връзките.


40. Истината е, че шампанското съдържа едно химическо вещество, неприсъстващо в никоя друга алкохолна напитка, което повишава нивата на тестостерон в кръвта. Шоколадът пък съдържа фенилетиламин, който стимулира центъра на любовта в женския мозък.
 

5 коментара:

  1. Ако имате нужда от хакване на телефона, базата данни, уебсайта или изчистването на криминални регистри на вашия съпруг, свържете се с extremeinfiltrators@gmail.com Това е строго поверително

    ОтговорИзтриване
  2. "Morrison's Recovery Team Saved Me from Financial Ruin:

    I am writing to express my heartfelt gratitude and appreciation to Morrison's for their exceptional services in helping me recover my investment from online scammers. It was a traumatic experience that left me feeling helpless and frustrated, but thanks to Morrison's, I was able to get my money back. I was devastated and didn't know where to turn. That's when I discovered Morrison's, a reputable recovery firm with a proven track record of helping victims of online scams. I reached out to them, hoping against hope that they could help me recover my lost funds, Their team of experts worked tirelessly to track down the scammers It wasn't an easy process, but Morrison's was relentless in their pursuit of justice. I want to express my deepest gratitude to the team at Morrison's for their dedication, expertise, and compassion. Their services are truly exceptional, If you're in a similar situation, don't hesitate to reach out to Morrison@cyber-wizard.com they will do everything in their power to help you recover your losses. Morrison's is not just a recovery firm – they are a lifeline for those who have been devastated by online scams. Their expertise, professionalism, and commitment to justice are unparalleled. I am forever grateful for their help and support, and I will always recommend them to anyone who needs their services.

    ОтговорИзтриване
  3. I was a victim of phishing scam, I opened an email that enabled a scammer hacked my computer, got access to my personal details and made away with lot of money from my bank account, extorted money from my friends and family members inform of a loan unknowingly to them thinking it was me they were giving the money. I was able to track the scammer and recover all lost money with the help of kingston@cyber-wizard.com when I contacted him after being referred.
    He specializes in recovery of hacked emails, social media accounts, loss of money to fake investments, personality theft, romance, and also track cheating spouse to get all information you require for proof.

    notify: kingston@cyber-wizard.com

    ОтговорИзтриване
  4. "Morrison's Recovery Services: The Go-To Solution for Online Scam Victims"

    ''I Lost $20,000 in an online investment scam. Morrison's Recovery Services not only recovered my funds but also helped me understand how to protect myself from future scams. Their dedication and knowledge made all the difference'' ''Dealing with identity theft was a nightmare until I found Morrison@cyber-wizard.com services. They guided me through the steps to restore my credit, reclaim my account, and prevent further damage. Their expertise and support were invaluable.''

    ОтговорИзтриване
  5. "I was a victim of an internet scam and lost a significant amount of money to fraudulent individuals. I was devastated and didn't know where to turn. That's when I found Morrison's Recovery Services. I was skeptical at first, but after speaking with their team, I was impressed by their expertise and genuine interest in helping me. Within 24 hours of contacting Morrison's Recovery Services, they were able to retrieve the majority of my stolen funds. I was amazed and relieved by their swift action and professionalism. I want to thank Morrison's Recovery Services for their hard work and dedication. Their recovery team went above and beyond to get my money back, and I'm so grateful. Their services have given me my peace of mind back, and I would highly recommend them to anyone who has fallen victim to online scams. Morrison@cyber-wizard.com Services truly cares about their clients and will stop at nothing to get their money back. They are a trustworthy and reliable company that can be counted on in times of need. If you've been scammed, don't hesitate to reach out to them - they will do everything in their power to help you recover your losses."

    ОтговорИзтриване